Главная » 2012 » Декабрь » 5 » Օգտակար խորհուրդներ
 

23:42
Օգտակար խորհուրդներ
Փողկապները արդուկելու համար պետք է փողկապի չափսին հա­մապատասխան ստվարաթղթի ներդիր կտրել, դնել փողկապի մեջ և արդուկել խոնավ շորով։

Բերանից սոխի հոտ չի գա, եթե խմեք թունդ սուրճ կամ ծամեք սուրճի հատիկ։

Եթե սառնարանի մեջ նեխահոտ է առաջացել, 1-1,5 կգ սև հաց կտրեք և դրեք դարակների վրա։ Հացը փակ սառնարանում մի քանի ժամ պահելուց հետո հոտը կվերանա։

Ծաղիկներն ավելի երկար կդիմանան, եթե դրանց կոթունները հագցնեք մաքրված կարտոֆիլի մեջ Լւ հետո դնեք ջրով լի սկահակում։

Սուրճի բույրը կլավանա Լւ կուժեղանա, եթե աղացած սուրճը եփե– լուց առաջ տաքացնեք և ավելացնեք կերակրի աղի մի քանի բյուրեղիկ։

Մաքրած բանջարեղենը, մանավանդ կտրատած վիճակում, չի կա­րելի երկար ժամանակ պահել ջրի մեջ (բացառություն է ծաղկակաղամ­բը), որովհետև նրա մեջ եղած վիտամինները և հանքային աղերը անց­նում են ջրին՝ խիստ արժեզրկելով պատրաստվող կերակուրը։ Մաքրած բանջարեղենը չի կարելի երկար ժամանակ պահել նաև առանց ջրի, որովհետև C վիտամինը թթվածնի ազդեցությամբ արագ քայքայվում է։

Թարմ ձուկը պետք է պահել սառը տեղում, նախապես փորը մաք­րելուց և թեփուկները հեռացնելուց հետո։ Ձուկը պետք է լվանալ եփե– լուց անմիջապես առաջ։

Ձուկը տապակելիս չի փխրվի, եթե նրա վրա աղ լցնեք տապակե­լուց 10-15 րոպե առաջ։

Հավանեցի՞ր, մի հապաղիր LIKE-իր






Категория: Օգտակար | comments: | Просмотров: 1289 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
0  
1 Ahmed   (23.08.2013 18:11) [Материал]
Do you have more great arctlies like this one?

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вверх
Widget:HTblog